O nas
PAPITAR, to firma rodzinna założona w 1993 roku w Tarnowie, przez Zbigniewa Papiernika.
Dbałość o wysoką jakość i domowy smak wyrobów, sprawia, że marka PAPITAR niezmiennie od lat cieszy się uznaniem wśród konsumentów. Dzięki ciągłemu dążeniu do rozwoju i utrzymywaniu najwyższej jakości produktów w 2017 roku „PAPITAR” został doceniony przez Kapitułę Nagrody Krakowskiego Dukata dla wyróżniających się na Małopolskim rynku przedsiębiorstw.
Wyroby PAPITAR sporządzone są według tradycyjnych domowych receptur, co sprawia,
że cechują się wyjątkowym smakiem, przenoszącym konsumenta do lat, w których na stołach gościły jedynie zdrowe, pozbawione konserwantów wyroby. Dewizą właściciela firmy jest to,
że wyroby są tylko wtedy smaczne jeżeli są przygotowywane z najwyższej jakości surowca pochodzenia polskiego, a najbardziej wyszukane gusta i wybredne podniebienia konsumentów
w pełni zaspokaja bogata oferta wyrobów, w tym pierogów.
W ofercie firmy znajdują się m.in. pierogi, uszka, knedle, pyzy, które kleimy ręcznie, blanszujemy i mrozimy (podnosząc dzięki temu ich walory smakowe i estetyczne) oraz produkty takie jak krokiety, gołąbki, naleśniki, bigos, fasolka po bretońsku, boeuf strogonow, flaczki wołowe, paszteciki drożdżowe itp.
Firma PAPITAR ma wdrożony system HACCP*, dzięki któremu prowadzona jest dokładna analiza zagrożeń mikrobiologicznych, chemicznych i fizycznych, co ma wpływ na bezpieczeństwo zdrowotne gotowych produktów.
Dystrybucje towarów prowadzona jest własnymi samochodami chłodniami przystosowanymi do przewozu wyrobów w odpowiedniej temperaturze, a odbiorcami naszych wyrobów są przedszkola, szkoły, szpitale, sklepy spożywcze, restauracje, hotele na terenie całego kraju jak i klienci indywidualni. Firma posiada również certyfikat na sprzedaż swoich wyrobów na terenie Unii Europejskiej, dzięki czemu wspaniałości z PAPITAR’u goszczą również na stołach Anglii, Irlandii, Szkocji, Francji, Luksemburga, Austrii i Niemiec.